De pelgrimswandeltocht door het mooie Brabantse landschap

R13: Heusden – Den Bosch

Routebeheerder
Routebeschrijving
Route R13 Heusden – Den Bosch (21,35 Km) Bij het VVV kantoor begint de route en we gaan daar rechtsaf dan links de Putterstraat in. Na 300 meter rechts (centrum oost volgen) de Herptsestraat in. 0.9km na de begraafplaats lopen we rechts het pad in. Dan 1.6km rechtsaf (Achterweg) in. Bij de rotonde na 2.0kmgaan we rechtsaf (overkant gaan lopen) en het Oude maasje over. Bij 3,75km slaan we linksaf de rust weer in. 4.4 km gaan we links de dijk op (Hoge Maasdijk) waar we een schitterend uitzicht hebben. Bij 4.6 lopen we langs een oude kerk die helaas geen Mariakapel heeft. 4.9 km lopen we links de dijk weer af (richting het dorp Hedikhuizen). 5.4km gaan we rechtdoor langs het Jesus onze Koning beeld. En bij 5.9km gaan we rechts af omhoog de dijk op en dan boven op de dijk naar rechts! Hier staat nu ook een Camino Brabant paal! We lopen nu tot 8.9km op de dijk waarna we rechts de dijk af lopen naar beneden en de verharde weg gaan volgen. 9.4km linksaf (Sint Corneliusweg) waar links van ons een Maria tuinkapel is met een Camino Brabant stempelpaal . Weg volgen en dan links naar de driekoningenplein en dan naar de Bokhovense Maasdijk in. 10.5km de lunchplek van vandaag Het Veerhuis (in de lente en zomer alle dagen open). 11.2km lopen we langs een van de moderne kastelen. 12.1 km lopen we linksaf het kanaal over en dan direct rechtsaf de oever op. 13.4km het houten bruggetje bruggetje over en bij 14.3km rechts aanhouden, 14.5km rechts aanhouden en dan lopen we onder de snelweg door (14.7km). Bij 15km zien we in de verte het eindpunt liggen de Sint Jan! 15.1km lopen we het pad op rechts (hekje door) daarna na 100 meter links aanhouden. Bij 15.5 km links af een beetje naar beneden en 200 meter daarna het hek weer door de harde weg weer op. 16km lopen we de Engelsedijk op en dan rechts Orthen. 16.6km steken we het spoor over. 17 km steken we de drukke weg over en gaan dan meteen rechtsaf over het fietspad daarna eerste links (Ketsheuvel). 17.3 km naar rechts 17.5 naar links en meteen rechts het kerkhof op naar de kapel en stempelplaats in de kapel 200 meter op het enorm grote kerkhof (17,65km). 18.6km naar rechts (kp 56 naar 84) Bij 18.8km lopen we weer op de oever en dat doen we tot aan de brug welke we oversteken en dan naar rechts waar we de drukke weg oversteken en daarna de houten spoorbrug onderdoor lopen (19.3km), we steken de volgende drukke weg over en gaan dan na 200 m rechts het park in (19.6km). We lopen de vijver rechtsom naar de overkant. 20.3km lopen we van de vijver af weer de stad in (Jan Schofferslaan) blijven deze weg slingerend rechtdoor volgen. 20.9km bij de Zuidwillems park brug gaan we schuin links en zien we de Sint Jan 21.3km de laatste Stempel in de mooiste Maria Kapel van Nederland! Bon Camino!!!

Overnachten?

Best Western Plus City Centre Hotel Den Bosch
Het Best Western Plus City Centre Hotel Den Bosch (voorheen bekend als Best Western Eurohotel) ligt in het centrum van Den Bosch, aan de voet (70 meter) van de middeleeuwse Sint-Janskathedraal. Het hotel biedt gratis WiFi en een 24-uursreceptie.

Kerkstraat 56, 5211 KH s-Hertogenbosch

0KM
4/5
Little Duke Hotel
Het Little Duke Hotel ligt in het centrum van Den Bosch, op 1 km van het expositiecentrum de Brabanthallen en op 50 meter van het treinstation. Het biedt een zelf-inchecksysteem en gratis WiFi in het hele hotel
1KM
3/5
B&B Suite Londen66
SUITE LONDEN˚66 mag met recht een droomplek genoemd worden. Een fantastische b&b gevestigd in een statig rijksmonument, wat de afgelopen jaren is omgetoverd tot een luxe ingericht herenhuis.

Postelstraat 66, 5211 EB Den Bosch

0,4KM
4/5