De pelgrimswandeltocht door het mooie Brabantse landschap

R10: Baarle Nassau – Breda

Routebeheerder
Routebeschrijving
We halen de beginstempel in het Mariagedeelte van de Kerk van Baarle Nassau en gaan buiten de kerk rechtsaf. Na 1.2km lopen we linksaf van de drukke weg af (Oude Bredasebaan). We vervolgen deze weg (fietspad en later ook zandpad) tot km 4.6 waar vakantiepark Capfun Ponderosa passeren (lopen nog steeds rechtdoor). Bij 6.4km gaan we rechtsaf (Goordijkstraat) wat na 100meter een zandpad is. 7.2km linksaf. Bij 8,4km steken we over en laten we het dorp Chaam met de kerk rechts van ons liggen. Bij 9,3km lopen we rechts het zandpad in (kp 92). Na 300 meter graspad slaan we rechts af en zien we de kapel van Chaam waar de stempel aan het kaarsenrek hangt. We gaan daarna de doodlopende weg in. Daarna rechtdoor over het wandelpad. Bij 10.1km lopen we door een woonwijk van Chaam. We gaan links en bij de drukke kruising (Bredaseweg) en gaan aan de overkant van de weg lopen. 10.5km hierna gaan we na 100 meter de eerste weg rechts Elsakkerpad de rust weer in. 10.7km lopen we Chaam we uit en vervolgen het pad rechts (word nu zandpad) 11.4km steken we de weg schuin over (Moleneind). Even later lopen we rond de molen en gaan rechtsaf de Snijderseweg op. Bij 13km schuin links oversteken (Zandstraat). Bij 13.7km lopen we de bossen in en volgen het slingerende zandpad. Bij het einde van het bos gaan we na de houten slagboom rechtsaf en daarna meteen links het smalle (wal) pad op (kp 37) we kijken nu links over de weilanden. Bij 16.2km lopen we tegen een houten doorgangsversmalling waarna we links gaan het zeer smalle pad in (vaak erg drassig). Stukje verder steken via een houten plank de sloot over en gaan na 100 m dwars door het weiland. Hierna (16.6km) gaan we rechtsaf en de tweede links (kp 38 fietspad) en onder de snelweg door (16.9km). Daarna de pijlen volgen (Geersbroekseweg) waar bij 17.5km een lunchplek (de Fazant, elke dag geopend) is achter de rechterkant Ulvenhoutse Bosch. We gaan nu links de kerkdreef in die overgaat in een verhard fietspad. Bij km 19 steken we de drukke weg over en gaan de Charlotte Cuypersdreef in. 19.3 het bruggetje over en na 50 meter links het natuurgebied in (Wolfslaar). Bij 20km lopen we deze weer uit naar de Valentijnslaan. Bij de t-spitsing steken we over en naar links en daarna bij de rotonde rechts (Ulvenhoutselaan) Bij 21.1 km lopen we het gezelliger dorpje Ginneken in waar we zeker even een drankje moeten doen. We lopen helemaal rechtdoor langs de winkels Ginneken uit (Ginnekenweg) 21.9km steken we de drukke weg over (dubbele weg en ga dan aan de linkerkant lopen) deze drukke winkelstraat lopen we helemaal uit waarbij we in de verte de Grote kerk zien opdoemen. 23.3km einde weg rechts en meteen links Ginnekenstraat. Let nu goed op want de laatste officiële stempelplek ligt aan de rechterkant beetje verstopt achter twee bomen (St Joostkapel 23.4km). Deze is op dit moment niet elke dag geopend. We lopen nu door naar de grote kerk waar ze ook een hele mooie eigen stempel hebben. De grote kerk is geen kerk meer maar ze bij de receptie wel een stempel hebben!

Overnachten?

Hotel Sutor
Hotel Sutor ligt om de hoek van de monumentale Onze-Lieve-Vrouwekerk in het hart van de historische binnenstad van Breda. Het hotel beschikt over moderne accommodatie met een flatscreen-tv.

Catharinastraat 2, 4811 XH Breda

0KM
3/5
Bliss Boutique Hotel
Het Bliss Boutique Hotel ligt in het historische centrum van Breda en beschikt over luxueuze suites met een open haard en een tv met gratis Netflix. Dit designhotel beschikt over gratis WiFi en gratis koffie- en theeservice.

 Torenstraat 9, 4811 XV Breda

0KM
4/5
Hotel Nassau Breda, Autograph Collection
Hotel Nassau Breda, Autograph Collection by Marriott is gevestigd in een historisch gebouw en beschikt over kamers met gratis WiFi en airconditioning. Voor een drankje kunt u terecht in de bar van het hotel. U kunt ook privéparkeren bij de accommodatie.

Nieuwstraat 21-25, 4811 WV Breda

0,5KM
4/5