De pelgrimswandeltocht door het mooie Brabantse landschap

R09: Tilburg – Baarle Hertog/Nassau

Routebeheerder
Routebeschrijving
Route R09 Tilburg – Baarle Nassau (25,3 Km) Vandaag hebben we een zware maar schitterende etappe voor de boeg. De eerste stempel ligt in de kerk bij het beginpunt dus niet in de kapel! Buiten bij de Heuvelse kerk gaan we linksaf daarna steken we de weg over maar blijf deze volgen (links) heuvelring. 400 m rechts aanhouden en dan onder de flat doorlopen (Paleisring). Na 850 m rechtsaf langs de kerk af (geen stempel en dan de eerste links en dan 100 meter verder in de moderne kapel ligt een (1.0km) stempel. Hierna lopen we een stukje terug weer langs de kerk en dan rechts vervolgen we de route! 1.3km langs de schouwburg 1.6km links aanhouden (overstekken) langs het kerkhof met de vele witte beelden. 2.1 km rechts zien we het oude klooster. Daarna bij het stoplicht linksaf (2.2km) bij de watertoren (Diepenstraat). Daarna eerste rechts en links het parkje in. 2.9km steken we de drukke weg over. Dan 600 meter rechtdoor en dan linksaf (we blijven aan de linkerkant van de weg lopen langs de Vierwindenlaan). 4.1km steken we de laatste drukke weg over. 4.4km rechts richting Hofstede (4.6km en eerste en meteen de laatste horecagelegenheid op deze route). We vervolgen het Reuselpad. 5.6km linksaf Schaapsgoorpad (zandweg). Einde weg linksaf (6km fietspad) na 800 meter lopen we dan de snelweg onderdoor. 7.7km gaan we links en lopen we op de oever. 8.2km steken we de weg over (of lopen we rechts even Riel in om te lunchen, is volgens mij elke dag open vanaf 13:00) en gaan we weer langs de oever lopen. 8.7km links aanhouden! 9km gaan we links de brug over en na 150 meter rechtsaf zandpad in het schitterende natuurgebied in. 11.2km rechts en daar na 250 m rechtsaf en meteen links. Maria grot en stempelplaats, de stempel ligt aan de rechterkant een beetje aan de zijkant van de grot 11.5km. Daarna over het bruggetje (rechts ligt meertje). (Groen gele pijlen volgen). Bij 12.1km rechtsaf en daarna bij 12.2km scherp links af (Knooppunt 25 richting 59) 12.8km lopen we landgoed De Hoevens op. 13.5km bruggetje over (schitterende uitkijk plek) en dan naar rechts. 14.8km rechtsaf en meteen weer links 16.1km rechtsaf het fietspad op (Baarlesebaan). 17.2km rechtdoor het zandpad op 17.8km na het motorcross terrein naar rechts. 19 km rechts de harde weg weer op en daarna links af (Dektstraat) 21.8km naar links het verharde fietspad op (blijf links van de weg lopen). 22.4 km de rotonde over en meteen naar links (Visweg) 23.9km kapel van Baarle de kapel is jaarlijks van 1 mei tot 1 oktober geopend en heeft een mooie stempel. 24,8km kruising rechts en 100 meter erna naar links. 25km kerk Baarle Hertog de stempel ligt aan het kaarsenrek links Daarna richting de kerk van Baarle Nassau! 25,3 stempel kaarsenrek rechts.

Overnachten?

Hotel Brasserie Den Engel
Hotel Brasserie Den Engel ligt in het centrum van het charmante dorp Baarle-Nassau, aan de grens tussen België en Nederland. Het hotel heeft een brasserie. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad, douche en toilet. Alle kamers bevinden zich op de eerste verdieping. Het terras is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

Singel 3, 5111 CD Baarle-Nassau

0KM
3/5
B&B De Roode Leeuw
De bed & breakfast beschikt over een zithoek met een flatscreen-tv en een gedeelde badkamer met badjassen, een haardroger en een douche. B&B De Roode Leeuw biedt een continentaal of vegetarisch ontbijt. U kunt gebruikmaken van een terras.

 Loveren 26, 5111 TB Baarle-Nassau

1KM
3/5
Sporthotel Bruurs
Sporthotel Bruurs biedt ruime kamers in het groene landschap van het historische Baarle-Nassau. Het heeft een restaurant, overdekte tennisbanen en een goed uitgeruste fitnessruimte. Het heeft ook een binnenzwembad van 25 meter en een volledig uitgeruste sauna met een buitenzwembad.

Sportlaan 22, 5111 BX Baarle-Nassau

2KM
3/5