De pelgrimswandel en fietstocht door het mooie Brabantse landschap

R02: Nuland – Veghel

Een uitgebreide gedetailleerde beschrijving, de stempelplaatsen en de GPX bestanden van alle routes kunt u zelf downloaden nadat U een Camino Brabant pakket heeft gekocht (in onze webwinkel). Met deze inkomsten kunnen wij de route en stempels blijven onderhouden!

Routebeheerder
Routebeschrijving
We starten deze route (R02) bij de Maria kapel van de kerk in Nuland of bij je hotel. Het van der Valk hotel ligt al een 1,2 kilometer op de route R02. Bij het van der Valk hotel steken we de drukke wegen over en gaan we onder de snelweg door richting Schaapskooi. Na een tijdje komen we vlak bij het Kasteel van Heeswijk. De stempel bij de Bos Maria vlak bij Kasteel Heeswijk ligt op 10.3 kilometer en 300 meter verder kan je een stempel halen bij de kassa van Kasteel Heeswijk (niet altijd geopend!). Hier kan je een kop koffie pakken of lunchen. De volgende stempel ligt bij de kerk van Heeswijk waar het Maria kapelletje rechts buiten de kerk ligt (12,9 km). Bij de kerk van Dinther (14.0 km) ligt de stempel in de kerk aan de rechterkant bij met Maria beeldje (Linkerkant van het kaarsenblok). Tegenover deze kerk (na 200 meter aan de rechterkant) kan je heel lekker lunchen bij De Toren (alle dagen open!). Hierna komen we bij de Kilsdonkse watermolen (17 KM) en lopen we richting Veghel waar we al snel de Kerktoren kunnen zien. Bij de schitterende kerk van Veghel ligt de stempel in de kerk rechts bij de Maria beeldje recht bij het kaarsenblok. Een uitgebreide gedetailleerde beschrijving, de stempelplaatsen en de GPX bestanden van alle routes kunt u zelf downloaden nadat U een Camino Brabant pakket heeft gekocht (https://www.caminobrabant.nl/winkel). Met deze inkomsten kunnen wij de route en stempels blijven onderhouden!

Overnachten?

Hotel The Yard
Hotel The Yard beschikt over een restaurant, een bar, een gemeenschappelijke lounge en een tuin in Veghel. Tot de faciliteiten van deze accommodatie behoren roomservice, een conciërgeservice en gratis WiFi in alle ruimtes. In het hotel zijn kranten, een faxmachine en een kopieerapparaat beschikbaar.

3 Zuidkade, 5462 CD Veghel

0,65KM
4/5
Hotel Slapen in Veghel
Dit 3-sterrenhotel ligt in het centrum van Veghel, op slechts 5 minuten lopen van het centrale busstation en biedt moderne kamers met gratis WiFi. De snelweg A50 ligt op 2 km afstand. Elke kamer in Hotel Slapen in Veghel beschikt over een eigen badkamer met een douche en een toilet. Er is tevens een flatscreen-tv met kabelkanalen aanwezig. Alle kamers hebben toegang tot het gemeenschappelijke terras.

Zeven Eikenlaan 48, 5461 ED Veghel

1KM
3/5
Airbnb Veghel geheel appartement midden op de Markt
Ruim appartement midden in het centrum van Veghel, gelegen op 1e verdieping

Centrum van Veghel,

0,5KM
/5