De pelgrimswandel en fietstocht door het mooie Brabantse landschap

R01: ‘s-Hertogenbosch – Nuland

Een uitgebreide gedetailleerde beschrijving, de stempelplaatsen en de GPX bestanden van alle routes kunt u zelf downloaden nadat U een Camino Brabant pakket heeft gekocht (in onze webwinkel). Met deze inkomsten kunnen wij de route en stempels blijven onderhouden!

Routebeheerder
Routebeschrijving
Route R01 Den Bosch – Nuland (22,1 Km) Start punt: Sint Janskathedraal, Torenstraat 16, 5211 KK ‘s-Hertogenbosch Eind Punt: Sint Jans Onthoofding Kerk, Kerkstraat 30, 5391 AA Nuland De Camino Brabant route begint in de Mariakapel in de Sint Jan (bij de hoofdingang aan de linkerkant) waar we de eerste stempel zetten (bij het buro aan de linkerkant). We lopen de Sint Jan uit en gaan dan links af en lopen over het plein. Na 300 meter hebben we al onze eerste stop om bij Anne&Max een heerlijke Koffie op mee te nemen te kopen. Na 450 meter lopen we het natuurgebied Het Bossche Broek in. Met op de achtergrond een heel mooi uitzicht over de stad Den Bosch en de Sint Jan. Na 3.1 Kilometer lopen we onder de snelweg door en dan komen we al snel bij het gehucht waar kunstenaar Leon Adriaans gewoond en gewerkt heeft. Het lijkt nu net of we achterom zijn huis binnenlopen. Hierna lopen we door het mooie Sterrenbosch. Na 7.7 kilometer lopen we over de Zuiderwaterlinie uit 1629 en na 8.2 kilometer zien we de uitkijktoren. De tweede Stempel halen we na 8.9 kilometer bij het kapelletje op Den Dungen. We hebben daar de eerste stempelpaal aan de rechterzijde van de kapel gezet. Schroef de dop van de buis aan de achterkant eraf en stempelen maar. We lopen door en slaan even later rechtsaf de Poeldonksedijk op (9.0km) Even later (9.9km) zien we aan de rechterkant Theetuin op d’n Dijck liggen. Een hele leuke rustplek met een eigen stempel! Na 10.2 kilometer hebben we twee lunchplekken (Herberg de Poeling en Eeterij de Dungense brug). Na 13,4 kilometer slaan we rechtsaf over de Wambergsche beek en lopen we een stukje over de oever. Na 15.7 kilometer lopen we over de Grote Wetering rechtdoor. Na 17.1 kilometer hebben we onze eerste boom Maria Kapelletje waar we ook aan de linkerkant een Camino Brabant Stempelpaal hebben staan voor onze 3de stempel. We steken na 18,3 kilometer de drukke weg over richting Mariaburg. Het einde van deze route is na 22.1 kilometer bij de Mariakapel rechts buiten om de kerk waar de 4de stempel ligt. Let op dat in het weekeinde Nuland lastig te bereiken is per openbaar vervoer! Een uitgebreide gedetailleerde beschrijving van alle andere routes kunt u zelf downloaden. De inloggegevens staan in de brief bij de stempelkaar of aan de linker kant na het inloggen met je email adres.

Overnachten?

Van der Valk Hotel Nuland
Van der Valk Hotel Nuland

Rijksweg 25, 5391 LH Nuland, Nederland

1 kilometer (op de route R02)KM
4/5
Lokven Hoeve
Lokven Hoeve ligt in een rustige, landelijke omgeving in Vinkel, op 2 km van de snelweg A59, en heeft functionele kamers met een eenvoudige kitchenette en gratis WiFi.

Van Rijckevorselweg 19, 5382 JJ Vinkel, Nederland

2KM
3/5
Luxexcellent Exclusieve B&B
Luxexcellent Exclusieve B&B
Alle kamers van het lovehotel zijn voorzien van een zithoek. De eigen badkamer is uitgerust met een douche, badjassen en een haardroger. De kamers van Luxexcellent Exclusieve B&B zijn voorzien van airconditioning en een televisie.

Hoolstraat 7, 5391 KM Nuland, Nederland

1KM
4/5