De pelgrimswandeltocht door het mooie Brabantse landschap

R03: Veghel – Son en Breugel

Routebeheerder
Routebeschrijving
Route R03 Veghel – Son en Breugel (23,65 Km) We starten vanaf de schitterende kerk van Veghel met het stempelen van onze kaart en lopen over de markt. Na 500 meter lopen we een zijstraatje in (rechts) en meteen weer links om zo bij de broederkapel te komen. Vanaf 10 uur s’ochtends kan je hier een lekker kop koffie halen. Na 1.2KM slaan we de drukke weg over en gaan we het kanaal over. Na 1.7km slaan we rechtsaf de trap naar beneden en komen we onder bij het kanaal. Bij 2.1KM is een oorlogsmonument van de gevallen verzetsstrijders. Na 3.2 km lopen we het dorpje Zijtaart binnen en gaan we naar een paar honderd meter links richting de Mariakapel. Deze vinden we op 3.7KM en hier ligt een Camino Brabant Stempel. We vervolgen de weg en slaan bij 4.3KM de onverharde weg op. Bij boerderij ‘t blijveldje (4.9KM) gaan we links af de verharde weg weer op. We blijven de Hoolstraat tot het einde volgen en gaan bij de t-splitsing rechtsaf (Hool) (6.4KM) Na 1250 meter gaan we links een onverhard pad in. Bij de t-splitsing naar we rechts. We lopen nu langs een sloot (rechts van ons). We komen na een paar honderd meter weer op een t-Splitsing waar we linksaf gaan (8,4KM verharde weg, fietsknooppunt 25). Daarna rechtsaf (Het gerecht) deze weg gaat even later over in een onverharde weg. Bij 10,3KM gaan we rechtsaf (Beukendreef) en daarna na 700 meter gaan we links af de onverharde weg in. Na 13.6Km steken we de weg over en gaan we links het fietspad op totdat we bij de Kapel van Lieshout komen waar weer eens stempel ligt (14,4km) aan de linkerzijde buiten de kapel in een stempelpaal. We zien een molen aan onze rechterzijde en lopen rechtdoor Lieshout binnen. Lunch kunnen we op verschillende plaatsen maar op 15.8km ligt het Bavaria Brouwerscafe (waar ze heerlijke lunch en bieren verkopen (hebben ook een stempel). Na 16.2 kilometer zie je de tweede molen van Lieshout aan je rechterkant. Bij 16.6 km steken we het kanaal over en na 16.8km gaan we weer rechts richting het kanaal (Deense Hoek). We slaan rechts af bij het bordje Deense Hoek 14-16 en volgen het kanaal voor 3KM. Hierna slaan we rechts het kanaal over en gaan we links af en volgen weer het kanaal voor 1.2km (21.4km). Hierna slaan we rechts af en al gauw zien we in de verte de kerk van Beugel en later ook die van Son. We gaan bij 23.1Km om de kerk van Breugel heen en aan de achterzijde ligt in de Mariakapel weer een stempel. We vervolgen onze weg en slaan links af (23.9KM) het zandpad in. We komen bij een soort labyrint en daarna lopen we naar de kerk van Son waar helaas geen stempel ligt. 24,4KM

Overnachten?

Hotel la Sonnerie
Hotel Restaurant la Sonnerie
Het particuliere Hotel Restaurant la Sonnerie biedt eersteklas accommodatie in de stad Son. U kunt lekker tot rust komen in de aangename bar en buiten op het ruime terras gaan zitten.

 Nieuwstraat 45, 5691 AB Son en Breugel

0,2KM
4/5
Bed in Bruegel
Bed in Breugel
Bed in Breugel ligt in Son en Breugel en biedt accommodatie met een terras en gratis WiFi. De bed & breakfast biedt uitzicht op de tuin.

28A Sint Genovevastraat, 5694 AG Son en Breugel

0,6KM
3/5
Chez Dominique - Independent Studio
Chez Dominique AIRB&B Son en Breugel
Our renovated "woonboerderij" (residential farm) dates from the 1850s. The large studio is located on the ground floor of our house and has its own private entrance.

Our renovated “woonboerderij” (residential farm) dates from the 1850s. The large studio is located on the ground floor of our house and has its own private entrance via the large double doors.

1KM
4/5