De pelgrimswandeltocht door het mooie Brabantse landschap

R08: Oisterwijk – Tilburg

Routebeheerder
Routebeschrijving
We halen de eerste stempel bij de kerk van Oisterwijk (ingang aan de rechterkant) daarna lopen we het centrum van Oisterwijk in en lopen we onder de Linden. Na 600 meter houden we links aan en bij 1.2km is de tweede stempelplaats en een van de mooiste Mariakapel (in de St Jozefkerk). We lopen nu een stukje door de woonwijken van Oisterwijk en bij km 2.3 lopen we de Wilhelminalaan in de rust weer in. Bij 2.65Km gaan we linksaf (Hondsbergerselaan) en bij 2.9km draaien er rechts het zandpad op en even later lopen we over de sluis. Einde zandpad gaan we rechts richting de eerste koffiestop restaurant Speijck (3.4km). We lopen dan door tot km4.0 waar we het gebied van Natuurmonumenten in lopen (die onze bordjes weg gehaald hebben…). Je kan hier op je GPX lopen tot 5.6Km waarna we weer Camino Brabant bordjes en stickers zien of je kan hier rechtsaf slaan (groot Speijcklaan daarna linksaf buigen naar de van Tienhovenlaan en dan naar 5km rechts het bospad in. Na 100 meter zie je dan aan de linkerkant een Ven liggen. Bij dit pad volg je de Knooppunt bordjes (geel/groene driehoekjes) en je gaat bij Knooppunt 47 rechtsaf en dan bij Knooppunt 18 linksaf. Hierna zien we naar 200 meter weer het eerste Camino Brabant bordje. De Waterhoefstraat komen op na 6.0km en na 500 meter gaan we na het bruggetje de oever van de Reusel op. Deze volgen we 1.1km waarna we rechts het centrum van Moergestel naderen. Hier zijn genoeg lunch gelegenheden. Op 8.2km in de dagkapel van de Kerk van Moergestel ligt weer een stempel. We lopen de markt weer over en slaan rechts af het kleine straatje in (net na Restaurant Veerkens) en daarna links het Simonnepaadje in. Op km 8.5 lopen rechts de oever van de Reusel weer op (dus niet het bruggetje over). Bij km 9.2 lopen we naar rechts (van de Reusel af) en op km 9.9 lopen we langs de Houten Molen en gaan na 200 meter de snelweg over. We lopen 400 meter langs deze drukke weg waarna we rechts afslaan de grind/zand pad in (Lommestraatje 10.6KM). Nu lopen we een heel stuk onverhard. Op km 12 lopen we de Kerkeindse Heide op. En bij km13 zien we in de verte de volgende stop (klooster Koningshoeve). We volgende weg waarna we bij 15.0km bij de Koningshoeve aankomen. Als we hier het terrein oplopen en de bordje Mariakapel volgen komen we bij de volgende stempel. In het restaurant is het goed toeven! We lopen het klooster weer uit en draaien links af richting de snelweg. Nadat we onderdoor zijn gelopen we langs het kanaal. Deze steken we over bij 17.8km over en al snel komen we langs een kanaal en de Piushaven te lopen. Hier is het ook goed toeven qua horeca! Bij 19,7Km lopen we de Piusstraat in en slaan we rechts af waarna bij de schitterende imposante Heuvelse Kerk een stempel ligt in de kerk bij het Mariabeeld dus niet in de kerk bij de Maria Kapel!

Overnachten?

Mercure Hotel Tilburg Centrum
Mercure Hotel Tilburg Centrum
Mercure Hotel Tilburg Centrum ligt in de binnenstad van Tilburg. Er zijn moderne kamers beschikbaar met een satelliet-tv en een minibar. Verder vindt u er een knus terras aan de straatzijde en directe toegang tot de faciliteiten van Basic Fit. U kunt ook gebruikmaken van de wellnessruimte CitySauna.

Heuvel 37, 5038 CP Tilburg

0,85KM
4/5
Auberge Dy Bonheur
Auberge Du Bonheur
Auberge Du Bonheur ligt midden in het bos De Oude Warande, aan de rand van Tilburg. WiFi is gratis. De kamers zijn allemaal uniek ingericht. U vindt er een rustieke sfeer met warme tinten en een sfeervol interieur. Elke kamer heeft een flatscreen-tv en boxspringbedden. De privébadkamer is voorzien van een bad. Voor extra comfort zijn er kamerjassen aanwezig.

Bredaseweg 441, 5036 NA Tilburg

3,4KM
4/5
City Hotel Tilburg
City Hotel Tilburg
Het City Hotel Tilburg ligt in het centrum van de stad, tegenover het stadsplein De Heuvel met fonteinen en terrasjes. De kamers zijn mooi ingericht en voorzien van een bad, comfortabele bedden en een flatscreen-tv. De meeste kamers kijken uit op het plein De Heuvel.

Heuvelring 128, 5038 CC Tilburg

0,4KM
3/5