De pelgrimswandeltocht door het mooie Brabantse landschap

R04: Son en Breugel – Eindhoven

Routebeheerder
Routebeschrijving
Een relatieve korte route vandaag maar wel een hele mooie. De start is bij een van de hotels op de route kloosterhotel La Sonnerie met een geweldig mooi terras (en een eigen stempel!). We lopen na 300 meter de brug over en slaan links af. Bij de Sonse haven lopen we weer van het kanaal af en volgende de route voor 1.3km waarna we links afslaan het natuurgebied in. Dit stukje is wel vaak erg drassig. Na 2.7 km lopen we door het poortje op de oever van de Dommel. Na 3.1km gaan we de brug over de Dommel en komen we bij de Oude Toren. Een leuke Koffie stop is er na 3.7km bij Brasserie de Kruik waarna we langs de kerk lopen (gesloten). We houden links aan en na 4.3km slaan we rechts af richting Nuenen. We blijven 1.3km op het fietspad lopen waarna we rechtsaf slaan het zandpad in. Na 6.7km zien we de molen van Nuenen welke door Vincent van Gogh is geschilderd. We slaan rechtsaf het dorp in. Bij km7.1 loopt de Camino Brabant rechts richting het centrum maar als je het Kapelletje van van Gogh wil zien moet je hier links aanhouden (200 Meter). In het Dorp Nuenen (7.6km) kan je overal lekker lunchen. Als we door het parkje lopen komen we ook de Aardappeleters tegen. Bij de statige kerk van Nuenen ligt een stempel in de Mariakapel links van de kerk linker kant van het kaarsenrek. We lopen daarna Nuenen weer langzaam uit en na 10.1km zien we een groot Jesus beeld aan je linkerkant. Bij 10.8km gaan we links af richting Woensel en bij 11.5Km steken we de drukke weg over. We volgen de route en bij 12.1km gaan we het natuurgebied weer in. Dit is dus hartje Eindhoven en is zo mooi!) snel lopen we weer langs de Dommel. 12.2km gaan we de brug over en meteen weer rechts (de Dommel Ligt rechts). Hierna even opletten omdat we de drukke weg over moeten stekken waarna we weer langs de Dommel lopen (ligt dan links van je). Bij km 13.8 lopen we even parallel aan een drukke weg waarna we bij 14.2km het bruggetje pakken onder deze weg. We volgen de route waarbij we nu de Dommel rechts van ons hebben. Dit blijft nu tot km 16. Bij 15.2km gaan we het tweede tunneltje door waar we een kunstwerk zien met John Cleese. We steken de stationsstraat over en de straat erna naar rechts en meteen links weer langs de Dommel (deze ligt links). Bij 16.5km lopen van weer van de Dommel af richting de kerk met het Jesus beeld erboven op (Jesus waaghals). Bij 16.7km ligt een Stempel in een Camino Brabant paal bij een plakkaat van Maria in de muur. Hierna vervolgen we onze weg naar de Catharina kerk van Eindhoven (die met twee torens) waar op 17km in de kerk aan de linkerkant bij het Maria Plakkaat, rechts van het kaarsen rek de laatste stempel van de dag ligt.

Overnachten?

Hotel Mariënhage
Hotel Mariënhage
Hotel Mariënhage is gebouwd op de historische fundamenten van het Mariënhage-klooster en beschikt over een restaurant, een bar en een tuin in Eindhoven. Dit 4-sterrenhotel heeft een 24-uursreceptie en roomservice

Kanaalstraat 4, Eindhoven Centrum

1KM
4/5
Crown Hotel
Crown Hotel Eindhoven Centre
Dit hotel ligt in het stadscentrum, op slechts 200 meter van het treinstation van Eindhoven. Het Crown Hotel Eindhoven biedt een fitnessruimte, gratis WiFi en een 24-uursreceptie.

Vestdijk 14-16, Eindhoven Centrum

0,2KM
4/5
Queen Hotel
Queen Hotel
Het Queen Hotel ligt aan de bruisende markt in het centrum van Eindhoven. Het hotel is omgeven door winkelstraten, een uitgaansgebied.
0,5KM
3/5