De pelgrimswandel en fietstocht door het mooie Brabantse landschap

R04: Son en Breugel – Eindhoven

Routebeheerder
Routebeschrijving
Een relatieve korte route vandaag maar wel een hele mooie. De start is bij een van de hotels op de route kloosterhotel La Sonnerie met een geweldig mooi terras (en een eigen stempel!). We lopen na 300 meter de brug over en slaan links af. Bij de Sonse haven lopen we weer van het kanaal af (of volgende we de fietsroute als het drassig is) en volgende de route voor 1.3km waarna we links afslaan het natuurgebied in. Dit stukje is wel vaak erg drassig. Na 2.7 km lopen we door het poortje op de oever van de Dommel. Na 3.1km gaan we de brug over de Dommel en komen we bij de Oude Toren. Hierna lopen we richting Nuenen waar we bij verschillende plekken kunnen lunchen. Als we later Nuenen uitlopen en Eindhoven in waarna we al snel op de oevers van de Dommel belopen richting het centrum van Eindhoven. Bij 16.7km ligt een Stempel in een Camino Brabant paal bij een plakkaat van Maria in de muur. Hierna vervolgen we onze weg naar de Catharina kerk van Eindhoven (die met twee torens) waar op 17km in de kerk aan de linkerkant bij het Maria Plakkaat, rechts van het kaarsen rek de laatste stempel van de dag ligt. Een uitgebreide gedetailleerde beschrijving kunt u zelf downloaden. De inloggegevens staan in de brief bij de stempelkaart.

Overnachten?

Hotel Mariënhage
Hotel Mariënhage
Hotel Mariënhage is gebouwd op de historische fundamenten van het Mariënhage-klooster en beschikt over een restaurant, een bar en een tuin in Eindhoven. Dit 4-sterrenhotel heeft een 24-uursreceptie en roomservice

Kanaalstraat 4, Eindhoven Centrum

1KM
4/5
Crown Hotel
Crown Hotel Eindhoven Centre
Dit hotel ligt in het stadscentrum, op slechts 200 meter van het treinstation van Eindhoven. Het Crown Hotel Eindhoven biedt een fitnessruimte, gratis WiFi en een 24-uursreceptie.

Vestdijk 14-16, Eindhoven Centrum

0,2KM
4/5
Queen Hotel
Queen Hotel
Het Queen Hotel ligt aan de bruisende markt in het centrum van Eindhoven. Het hotel is omgeven door winkelstraten, een uitgaansgebied.
0,5KM
3/5