De pelgrimswandel en fietstocht door het mooie Brabantse landschap

R07: Wintelre – Oisterwijk

Routebeheerder
Routebeschrijving
Route R07 Wintelre – Oisterwijk (25,3 Km) Vandaag hebben we een lange maar mooie route voor de boeg (25.3km). Nadat we een stempel bij Maria in de kapel gehaald hebben lopen we Wintelre uit en lopen we meteen tussen de boerderijen. Bij km 9,0 aan de rechterkant van de weg (Schepersweg 3) zien we een mooi Mariabeeldje in een huisgevel. Aan de linkerkant hebben we een stempelpaal neergezet! We slaan dan rechtsaf en lopen bij km 9.3 het kanaal over en slaan dan rechtsaf. We blijven het first/voetpad volgen en komen zo langs het klooster Nazaret en bij km 10.3 bij de indrukwekkende Sint-Petrusbasiliek waar via de hoofdingang een stempel te halen valt bij het Mariabeeldje. Helaas is deze kerk niet open altijd open. Hier kunnen we een heerlijke kop koffie nuttige bij het Restaurant de Burgemeester (alle dagen open). We vervolgen daarna onze weg richting in Spoordonk. Als we de kerk van Spoordonk zien kunnen we daar in de dagkapel een stempel halen (rechts van het schitterende Mariabeeld aan het kaarsenrek). We vervolgen deze weg langs het natuurgebied Campina. Bij Knooppunt 8 gaan we rechtdoor het zandpad in. Op KM 18 ligt aan de rechterkant de Camping en rustplek de Gerrithoeve Ma,di,Do gesloten. Op km 19.2 steken we de Oirschotsebaan over het zandpad in. En bij 20.4km kunnen we een ijsje eten bij ‘t ijsboerinneke. Later komen langs Restaurant Boshuis Venkraai (22.4km) hierna blijven we op de verharde weg lopen totdat we op km 23 het natuurgebied uitlopen en rechtdoor lopen we dan de Bosweg in. Bij KM 25.3 kunnen we de laatste stempel van vandaag halen bij de kerk (rechter ingang). Een uitgebreide gedetailleerde beschrijving kunt u zelf downloaden. De inloggegevens staan in de brief bij de stempelkaart.

Overnachten?