De pelgrimswandeltocht door het mooie Brabantse landschap

R07: Wintelre – Oisterwijk

Routebeheerder
Routebeschrijving
Route R07 Wintelre – Oisterwijk (25,3 Km) Vandaag hebben we een lange maar mooie route voor de boeg (25.3km). Nadat we een stempel bij Maria in de kapel gehaald hebben lopen we Wintelre uit en lopen we meteen tussen de boerderijen. Na 2.2km komen we bij een splitsing en gaan we schuin over richting de bossen. Hierna (2.7km) lopen we de Oirschotse heide op. Bij 4.3km gaan we van het fietspad af en lopen we rechts het zandpad in. Bij 5.8km gaan we rechtsaf. Bij 6.8Km zien we de zorgboerderij aan onze linker kant liggen. Bij 7.7km draaien we linksaf de verharde weg weer op. Blijf deze weg volgen en steek bij de verkeerslichten de drukke weg over. Eerste Rechts en dan na 300 meter links het fietspad op. En bij km 9,0 aan de rechterkant van de weg (Schepersweg 3) zien we een mooi Mariabeeldje in een huisgevel. Aan de linkerkant hebben we een stempelpaal neergezet! We slaan dan rechtsaf en lopen bij km 9.3 het kanaal over en slaan dan rechtsaf. We blijven het first/voetpad volgen en komen zo langs het klooster Nazaret en bij km 10.3 bij de indrukwekkende Sint-Petrusbasiliek waar via de hoofdingang een stempel te halen valt bij het Mariabeeldje. Helaas is deze kerk niet open altijd open. Hier kunnen we een heerlijke kop koffie nuttige bij het Restaurant de Burgemeester (alle dagen open). We vervolgen daarna onze weg en bij het Theo vd Looppad gaan we links dat pad op. Kijk dan maar eens achteruit dan zie je hoe mooi de Petrus kerk is. Einde Fietspad naar rechts. Bij KP 39 gaan we linksaf. Op km 13,3 hebben we de eerste van 3 lunchen plekken in Spoordonk. Helaas zien ze allemaal maandag gesloten. Als we de kerk van Spoordonk zien kunnen we daar in de dagkapel een stempel halen (rechts van het schitterende Mariabeeld aan het kaarsenrek). Daarna lopen we langs de Spoordonkse watermolen (14,4km mooie lunch plek) en het kanaal over meteen rechts waarbij het stroompje steeds rechts van je blijft liggen. Ga dus niet de tweede brug over!). Bij 16.1km verlaten we het stroompje en slaan links af. even later slaan we rechtsaf (doodlopende weg 16.4km). We vervolgen deze weg (word kiezelweg) langs het natuurgebied Campina. Bij Knooppunt 8 gaan we rechtdoor het zandpad in. Op KM 18 ligt aan de rechterkant de Camping en rustplek de Gerrithoeve Ma,di,Do gesloten. Op km 19.2 steken we de Oirschotsebaan over het zandpad in. En bij 20.4km kunnen we een ijsje eten bij ‘t ijsboerinneke. Bij 21.4km gaan we na het brugje meteen naar rechts. We blijven nu het verharde fietspad volgen en komen langs Restaurant Boshuis Venkraai (22.4km) hierna blijven we op de verharde weg lopen totdat we op km 23 het natuurgebied uitlopen en rechtdoor lopen we dan de Bosweg in. Na 300 meter slaan we rechtsaf het Lissabonpad in. Bij 23,7km het bruggetje over en dan komen we een woonwijk van Oisterwijk in. Na 1 km (25km) steken we de Voorste stroom over en bij KM 25.3 kunnen we de laatste stempel van vandaag halen bij de kerk (rechter ingang).  

Overnachten?

Fletcher Oisterwijk
Fletcher Hotel
Deze romantische villa ligt in een mooie omgeving, midden in een bosrijk natuurreservaat met vele meren. U kunt hier genieten van smaakvolle kamers, een comfortabele lounge en een verfijnd restaurant.

Gemullenhoekenweg 143
5062 SB Oisterwijk
Nederland

0,0KM
3/5
Hotel de Leijhof
Hotel de Leijhof
Dit charmante boetiekhotel ligt in het eeuwenoude Oisterwijk, bekend als de Parel van Brabant. Het hotel bevindt zich op een gunstige locatie, op wandelafstand van De Lind, het Bourgondische hart van de stad.

Heusdensebaan 7
5061 PM Oisterwijk
Nederland

0,6KM
4/5
B&B Heerlyck
Heerlyck Oisterwijk
Heerlyck Oisterwijk ligt in Oisterwijk en beschikt over een restaurant, een bar en een tuin. De bed & breakfast biedt uitzicht op de tuin.

Hoogstraat 31A
5061 ER Oisterwijk
Nederland

0,1KM
3/5