De pelgrimswandel en fietstocht door het mooie Brabantse landschap

R06: Veldhoven Dorp – Wintelre

Een uitgebreide gedetailleerde beschrijving, de stempelplaatsen en de GPX bestanden van alle routes kunt u zelf downloaden nadat U een Camino Brabant pakket heeft gekocht (in onze webwinkel). Met deze inkomsten kunnen wij de route en stempels blijven onderhouden!

Routebeheerder
Routebeschrijving
We halen nog snel een stempel in de Mariakapel van de kerk in Oud-Veldhoven en lopen daarna de winkelstraat in waar we bij de bakkers nog even iets lekker kopen! Bij 3.4 houden we de weg links aan en komen in het dorpje Zand-Oerle. Hier slaan we rechts af richting de Mariakapel. Hier ligt een hele bijzonder stempel (het wapen van Zand-Oerle). We lopen een stuk verder naar de Kapel van Knegsel waar ook een stempel ligt (7.2KM). We kunnen nu het dorp inlopen voor een kop koffie bij De Kempen (+150 meter! zeker de moeite en ze hebben ook een eigen stempel) of we vervolgen de route over het fietspad (Eerselseweg). Bij 12.15Km slaan we rechts af en lopen richting de Vessumse Hoeve (13,25km) wat een fijne lunchplek is (dinsdag gesloten). Bij 13.5 slaan we links af en na 300 meter gaan we links af. 200 meter later gaan we rechtsaf richting de kerk van Vessem en bij 14.2Km kunnen we 50 meter rechtdoor lopen en een stempel halen bij de Pelgrimsherberg Kafarnaüm! Wat ons betreft een must! Loop gewoon achterom! We vervolgen de route en gaan we de kerk van Vessem gepasseerd zijn rechtsaf en daarna links af een stukje bos in. Op KM 14.8 zijn we bij de Pelgrimshoeve en slaan we rechts af het dorp Vessem in. Bij 15.9Km zijn we bij de volgende stempelplaats (Kapel Vessem) en daarna slaan we rechts af. Bij KM 20 passeren we de Kampeerboerderij Caves en vervolgen onze weg naar de kerk van Wintelre waar bij de losstaande Mariakapel (rechts van de kerk) weer eens stempel ligt ( 21.1 km). Ook hotel46 heeft een stempel! Een uitgebreide gedetailleerde beschrijving van alle andere routes kunt u zelf downloaden. De inloggegevens staan in de brief bij de stempelkaart of aan de linker kant na het inloggen met je email adres.

Overnachten?

Hotel 46
Hotel 46
Hotel 46 in Wintelre biedt 4-sterrenaccommodatie met een fitnesscentrum, een bar en een terras. Verder biedt de accommodatie een restaurant, een 24-uursreceptie, roomservice en gratis WiFi in alle ruimtes

Willibrordusstraat 46, 5513 AZ Wintelre

0KM
4/5