De pelgrimswandeltocht door het mooie Brabantse landschap

R05: Eindhoven – Veldhoven-dorp

Routebeheerder
Routebeschrijving
Officiële startpunt van deze route R05 is de Catharina kerk waar we in kerk links het Maria plakkaat vinden. De stempel ligt dan rechtsachter in het kaarsenrek. Voor de pelgrims die vanuit station Eindhoven komen kan je het beste het station aan de stadskant uitlopen en daarna rechts afslaan. Bij de eerste grote kruising rechts en dat de Camino Brabant bewijzering volgen (stukje route R04). Na 2 km stekken we de drukke weg over door onder door te lopen via een fietstunneltje. Na 2.2 Km zien we de Genneper watermolen aan de linkerkant. We blijven hier de Dommel volgen (blijft links van je liggen). Na 3.1 KM lopen we langs de Sauna (rechts van je) en steken de drukke weg over (Prof. Holstlaan). Na 3.5 KM duikt de High Tech campus op aan je linkerzijde. Op km punt 5.5 moeten we rechts langs de slipomvang de Klotputten lopen en lopen we richting de snelwegen waar we na 6.2 onderdoor lopen. Al snel zien we de ASML toren na 6.5KM rechts in de verte. Op 7.1 km kunnen we naar links de Dommel oversteken en lopen we een paar honderd meter langs een drukke weg waarna we rechts weer de stilte induiken. Op 7.5km is er een rustplaats waar soms je ook even wat drinken kan kopen. Op 8.0 KM lopen we het vlonder pad op en daarna lopen we het natuurgebied het Dommeldal in. Op 9,2km lopen we een stukje de weilanden in en daarna echt op de oever van de Dommel. Na 11.7km zijn we bij de Volmolen waar we kunnen lunchen (Behalve op maandag). Hierna vervolgen we de route tot dat we op 15.5Km een stempel kunnen halen bij het grot kapelletje op Heers. Na 16.8km kunnen we of rechtsaf richting het eindpunt of rechtdoor om een stempel te halen bij het kapelletje op Koningshof (17KM). Hierna lopen we dezelfde route terug. We steken de snelweg over en gaan daarna onder aan het viaduct rechtsaf weer richting de snelweg (18KM). Het eindpunt is de het Maria kapelletje ingang links buiten de kerk. Stempel hangt aan het kaarsenrek.

Overnachten?

NH Koningshof
NH Eindhoven Conference Centre Koningshof
Dit 4-sterrenhotel biedt vele activiteiten. Het heeft een binnenzwembad, een sauna en een solarium. U kunt aan uw conditie werken in het fitnesscentrum of de sportzaal en tennissen of squashen. Er is ook een hardloopcircuit aanwezig.

Locht 117, 5504 RM Veldhoven

0,3KM
4/5
Lightotel Veldhoven
Lightotel Veldhoven
Lightotel is een onbemand boetiekhotel in het centrum van Veldhoven. U kunt gebruikmaken van gratis openbare parkeergelegenheid aan de overkant van de straat en gratis WiFi.

Dorpstraat 17-B, 5504 HA Veldhoven

0KM
2/5
B&B Kunst Praktijk
B&B De Kunstpraktijk
Sommige accommodaties hebben een zithoek waar u kunt ontspannen. Op uw terras of balkon kunt u genieten van een kopje thee of koffie. B&B De Kunstpraktijk biedt gratis WiFi in alle ruimtes. Een flatscreen-tv is ook aanwezig.

Dorpstraat 6A, 5504 HH Veldhoven

0KM
3/5